Prăjitură cu măr şi glazură de brânză

de diaconta in Prajituri, 20 Oct 2012 | 5175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 500 gr faina
  • 4 galbenusuri de ou
  • 250 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri smântâna
  • 20 gr drojdie+o lingurita zahar+o lingura faina+lapte calduţ
  • 1/2 lingurita sare
  • Vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • Vanilie
  • Zeama de la o lamâie
  • Scorţişoara
  • Pentru glazura:
  • 250 gr crema de brânza Ricotta
  • 2 linguri zahar pudra
  • Zeama de la o lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu măr şi glazură de brânză:

Am pregatit mai întâi coca.

Am pus drojdia cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut sa dospeasca.

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si untul moale.

Am pus apoi galbenusurile amestecate cu ulei,smantana si drojdia.

La urma vanilia .

Nu trebuie framântat prea mult,doar pâna se combina toate ingredientele.

Am lasat deoparte pâna am pregatit umplutura.

Am curatat merele,le-am taiat cubulete,am pus zeama de lamâie si zahar.

Intr-o cratita am topit untul,am pus apoi merele,am adaugat zaharul  si le-am lasat pâna când s-au înmuiat.

La final am adaugat vanilia si scorţişoara.

Le-am lasat sa se racoreasca putin.

Am împartit coca,astfel încât sa întind o foaie si sa fac un „grilaj” deasupra merelor.

Am pus foaia în tava tapetata cu hârtie de copt,deasupra am pus merele ,iar peste ele  fâşiile de coca ramase.

Am pus tava în cuptor la foc potrivit,aproximativ 35 de minute.

Am amestecat Ricotta cu zaharul si zeama de lamâie si am pus glazura pe prajitura fierbinte.

Se taie când s-a racit daca puteti rezista mirosului îmbietoare de măr si scorţişoara.

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu măr şi glazură de brânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere